Speelvoorziening & Ontmoeting

Samen spelen & ontmoeten met gratis hapjes en drankjes

Laten wij onszelf even voorstellen: wij zijn Sonia en Mina, studenten van de opleiding Sociale Studies van Fontys Hogescholen in Eindhoven. De afgelopen maanden zijn wij in opdracht van het jongerenwerk van Cordaad Welzijn bezig geweest met een project, genaamd “Speelvoorzieningen & Ontmoeting”.

 

Hiervoor zijn wij de afgelopen maanden bezig geweest met een onderzoek, waarin wij benieuwd waren naar uw mening als bewoner van de wijk Nieuwe Hoeven. Voelen bewoners zich wel tevreden in de wijk? Voelen ze zich veilig? Zijn de speelvoorzieningen in de wijk toe aan vernieuwing? Of worden deze nauwelijks gebruikt en ziet u liever iets anders daarvoor in de plaats? Met deze vragen gingen wij op pad en, met de hulp van bewoners en de basisscholen Merlebos en Trumakkers, hebben wij inmiddels bijzondere resultaten verkregen!

 

Nu wij weten waar de wijk behoefte aan heeft resteert ons nog de vraag: wat kunnen we met deze resultaten? En wat kunnen we doen waardoor er ook werkelijk actie wordt ondernomen? Onze gedachte daarbij is het samenstellen van een werkgroep, waarbij bewoners zelf hun gedachten kunnen inbrengen om deze te verwoorden naar ondernemende initiatieven.

 

Hiervoor organiseren wij 31 januari een evenement, voorzien met (gratis) hapjes en drankjes, waarbij we u niet alleen de mogelijkheid willen geven uw belangen te uiten, maar ook iedereen willen laten kennismaken met betrokken partijen die al betrokken zijn. Denk hierbij aan de ouders van beide scholen, leerlingenraad, ouderraad, omwonende, de wijk/jeugdagent, het jongerenwerk en de gemeente Heeze.

 

Tot slot hebben wij het volgende bedacht voor de leerlingenraad, omdat de avond wat aan de late kant is. De leerlingenraad kan van 19:00 tot 19:30 uur aansluiten bij de hapjes en drankjes. Vervolgens vindt de presentatie plaats, die wij samen met de leerlingenraad gaan presenteren (ongeveer 10 minuten). Na de presentatie gaan wij de leerlingenraad bedanken met een kleinigheidje. Hierna kunnen ze naar huis gaan i.v.m. de volgende schooldag.

 

Maar natuurlijk ligt de nadruk op een gezellige avond waar buurtbewoners, buren, vrienden en onbekenden kunnen samenkomen. Wij hopen u daarom allemaal te zien om zo samen een verschil te maken in deze wijk!

 

Voor vragen kunt u ons bereiken op (06) -40997440.

 

Projecteigenaren Sonia Rahimi en Mina Kutobi