World Cleanup Day in Heeze-Leende

De gemeente Heeze-Leende neemt op zaterdag 21 september deel aan de World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Meer dan 160 landen nemen deel aan het evenement. Vorig jaar werd er in 24 uur ongeveer 88 miljoen kilo afval verzameld. In onze gemeente besloten de basisscholen De Trumakkers en Merlebos mee te doen met de actie.
 
Wat is het doel van de actie? 
1. Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!
2. Het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen.
 
Opruimactie in Heeze
Op zaterdag 21 september om 14.00 uur start de opruimactie vanaf het schoolplein bij De Trumakkers en de Merlebos aan de Spinner 2 in Heeze. Na een korte uitleg wordt er gestart met het verzamelen van zwerfvuil. Het opruimen duurt tot 16.00 uur. De deelnemers hoeven zelf niets mee te nemen, de benodigde materialen zijn aanwezig.
Hierbij doen wij een beroep op iedereen, ouders of andere volwassenen, om mee te helpen. Wij denken aan één volwassene per kind of per groepje.
 
Hoe kun je meedoen?
Je kunt meedoen door je via email aan te melden bij opruimactieheeze@gmail.com onder vermelding van leeftijd en aantal deelnemers.

 

Doe mee! Samen maken we het verschil in de strijd tegen het zwerfafval