Igna Verberne

Leerkracht groep 1/2 A

igna.verberne AT eenbes DOT nl

Van jongs af aan wilde ik juf worden en daarom ging ik naar de K.L.O.S. (Kleuterleidsteropleiding) in Eindhoven. In 1983 studeerde ik af en begon meteen in mijn geboortestad Helmond te werken. Vanaf 1991 werk ik op Merlebos.

Mijn hobby’s zijn creatief bezig zijn zoals schilderen, tekenen, zingen en toneel spelen. Ik voel me op deze school echt thuis, doordat er altijd een goede sfeer heerst. Iedereen mag zichzelf zijn, en we staan altijd voor elkaar klaar. Hoewel ik ook ervaring heb in hogere groepen, gaat mijn hart toch nog altijd uit naar de kleuters. Zeker voor hen is een gezellige, veilige, maar ook uitdagende omgeving essentieel. Kinderen komen namelijk pas goed tot leren als ze zich goed voelen. Mede daarom heb ik met veel plezier meegewerkt aan het inrichten van onze nieuwe school en speelplaats.

Daarnaast ben ik als cultuurcoördinator verantwoordelijk voor het cultuurbeleid binnen de school, met als motto ’Leren-creëren-inspireren’.