Joeri van Hoof

Sportconsulent

Vroeger toen ik zelf nog op school zat keek ik altijd uit naar 1 specifieke les… gymnastiek. Het plezier dat ik beleefde tijdens die lessen was voor mij de reden om te gaan werken in de sportwereld. Na het afronden van de Havo ben ik daarom gaan studeren aan de Sporthogeschool in Tilburg waar ik in 2010 ben afgestudeerd als 1e graads docent lichamelijke opvoeding.

7 jaar geleden ben ik begonnen bij de gemeente Heeze-Leende als sportconsulent met als taak het verbeteren van het gymonderwijs binnen het basisonderwijs in Heeze. Zodoende ben ik bij o.a. de Merlebos terecht gekomen. Vol enthousiasme ben ik daar ontvangen en geef ik nu samen met de groepsdocenten de lessen gymnastiek.

Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk dat kinderen op eigen niveau kunnen sporten en zich veilig voelen tijdens de les. Op deze manier leren ze hun eigen lichaam kennen en zijn ze bereid grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.