Ons logo

Het logo van onze school: twee bomen met daarin een merel, een kloek en een uil.

De bomen

staan voor Merlebos, een verwijzing naar het oorspronkelijke landschap waar we nu staan. Het verwijst ook naar onze huidige locatie waar het vele groen bewaard is gebleven in een prachtige, parkachtige omgeving.

De merel

verwijst naar onze kinderen. Onze naam verwijst naar de bosachtige begroeiing die voorheen beschutting bood aan veel merels. In de volksmond werd dit het Merlebos genoemd. Wij willen voor uw kind zijn wat het Merlebos voor de merels was: een fijne en veilige plek waar uw kind zich thuis voelt.

De kloek

verwijst naar de ouders. Zij zorgen goed voor hun kinderen en zij zorgen samen met ons voor hun optimale ontwikkeling.

De uil

tenslotte verwijst naar onze leerkrachten. Vanuit hun deskundigheid leggen zij samen met ouders de basis voor een mooie toekomst voor elk kind.

Samen een mooie toekomst voor elk kind.

In de aula van onze school vindt u bij de hoofdingang een ‘kunstwerk’ dat gemaakt is bij de oplevering van de nieuwe school. Een boomkunstenaar heeft destijds met een kettingzaag de laatste boom die gerooid moest worden voor de bouw van de nieuwe school omgetoverd tot een prachtig kunstwerk bestaande uit de boom met daarin de merel, de kloek en de uil. Het geheel staat op een verrijdbaar plateau dat geschonken is door Bumet B.V. U vindt hier het nieuwe logo dus in driedimensionale vorm terug!